Foto: Facebook

Paardenbeul aan het werk in Sterrebeek?

Het parket Halle-Vilvoorde onderzoekt of er een paardenbeul aan het werk is in de omgeving van Sterrebeek.  In Sterrebeek trof een man zondagochtend zijn paard dood aan  in de wei. Het dier lag in een plas bloed. Ook zijn box zat onder het bloed.

Het parket Halle-Vilvoorde zal een autopsie laten uitvoeren op het paard. "Zondagmorgen heeft een man zijn paard dood aangetroffen op een weide in Sterrebeek", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. "Het paard was verminkt. Op het eerste gezicht leek het erop dat de genitaliën van het paard waren afgesneden waarna het dier zou zijn doodgebloed. We hebben beslist om een autopsie te laten uitvoeren om na te gaan wat de doodsoorzaak is." Volgens sommigen is het niet uitgesloten dat het paard vergiftigd is. 

Buurt geschokt

De buurtbewoners reageren geschokt op de gewelddadige dood van het paard, dat Obama heette. "Iedereen in de buurt kent Obama", zegt een vrouw van wie de dochter af en toe met Obama ging rijden."We zijn geschokt. We begrijpen het niet. Er is geen reden om een paard zoiets aan te doen." Ook een buurman reageert met afgrijzen. "We vinden dat verschrikkelijk want er zijn ontzettend veel dierenliefhebbers in de buurt. Zowat iedereen heeft een hond. Ik weet niet wat je tegen een paard dat in de wei staat kunt hebben. Dat is schandalig!"  

Meest gelezen