Politie legt lockdownfeestjes stil in Antwerpse hotelkamers: 14 jongeren betrapt met drugs en lachgas

Het afgelopen weekend heeft de Antwerpse politie twee lockdownfeestjes stilgelegd in een hotel in Borgerhout. 14 jongeren werden er betrapt met flessen lachgas en drugs. "De laatste tijd zien we vaker dat jongeren samenkomen in een hotel om feestjes te organiseren", zegt Wouter Bruyns van de politie. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet al weten dat er de komende weken nog strenge controles zullen volgen.

Het afgelopen weekend heeft de Antwerpse politie twee lockdownfeestjes stilgelegd in een hotel in Borgerhout. In totaal waren 14 jongeren samengekomen in twee kamers. Zoiets gebeurt tegenwoordig wel meer, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "De laatste tijd zien we vaker dat jongeren samenkomen in een hotel, ver weg van het publieke zicht, om feestjes te organiseren. Dit weekend hebben we dat in de gaten gehouden en hebben we jongeren betrapt die zonder afstand of mondmasker in de hotelkamers zaten."

De laatste tijd zien we vaker dat jongeren samenkomen in een hotel om feestjes te organiseren

Wouter Bruyns, woordvoerder Antwerpse politie

Sommige van de jongeren hadden drugs bij en ook zijn er 13 flessen lachgas in beslag genomen. De jongeren krijgen daarvoor een proces-verbaal en enkelen zullen ook voor de rechter moeten komen. 

Meer overlast in de stad

Ook op andere plaatsen in de stad heeft de politie dit weekend verschillende inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) spreekt van asociaal en gevaarlijk gedrag, met een totaal gebrek aan respect. "Afgelopen week hebben we een toename gezien van overlast in de stad. Het is duidelijk dat sommige jongeren in onze stad hun voeten vegen aan de coronamaatregelen. Ook de komende weken zullen wij scherp blijven controleren en scherp optreden", laat De Wever weten. 

Meest gelezen