VRT

Sandra Kim, winnares van "The masked singer": “Dit is geen comeback, maar misschien wel een nieuwe start”

Sandra Kim was de uiteindelijke winnaar in de wedstrijd "The masked singer" op VTM. Zij zat wel degelijk verborgen onder het enorme kostuum van de Koningin. Twee miljoen kijkers zagen de ontknoping, een kijkcijferrecord voor de commerciële zender. Drie dagen na haar ontmaskering is Sandra Kim te gast bij Danira Boukhriss Terkessidis in "Vandaag" op Eén: "Dit is geen comeback, maar misschien wel een nieuwe start."

De ontmaskering van de koningin, en dus meteen ook de bekendmaking van de winnaar van het programma “The masked singer”  betekende een absoluut kijkcijferrecord in de geschiedenis van de commerciële zender VTM. “Twee miljoen kijkers, dat maakt voor mij niet uit, naar het Eurovisiesongfestival keken wel meer mensen!” grapte Sandra Kim.  

De opnames waren in juni en juli, dus Sandra Kim heeft lang moeten zwijgen. “Ja, en dat is keimoeilijk voor mij!” gaf ze lachend toe. Ze heeft vaak moeten liegen om haar afwezigheden te verklaren: “Ik was zogenaamd altijd aan het repeteren met mijn muzikanten, als vrienden mij uitnodigden om te komen eten.” 

Alleen haar ouders, haar man en haar manager waren op de hoogte. En ze moest wel zwijgen, want er hing een boete van 200.000 euro boven haar hoofd als ze ook maar iets verklapte.

Sandra Kim: “Het was zo warm onder dat masker, keiwarm, ongelooflijk! En dat pak was zo zwaar: de jurk woog 12-13 kilo. En dan nog die bomen achter mij! En ik ben zelf niet echt van de slanksten. Dus het was helemaal zwaar.”

Lees voort onder de video, waarin Sandra Kim vertelt over haar deelname aan "The Masked Singer":

Video player inladen...

Een witte jurk: quelle horreur!

“Ik sta nooit in het wit op het podium, en altijd in broek. Een witte jurk: quelle horreur! Ik ben wel twee keer getrouwd, telkens in het wit. Maar dit was dus nog maar de derde keer in mijn leven dat ik wit droeg. 

En het was ook niet simpel om naar het toilet te gaan met die jurk. "Dat was allemaal scherp getimed!” lacht Sandra Kim. Ze mocht de jurk trouwens ook niet houden, die blijft eigendom van de productie. “Maar ik heb die niet nodig, hé. Wat zou ik ermee doen?”

Lees voort onder de foto:

Belga

Sandra Kim heeft de wedstrijd duidelijk gewonnen met haar buitengewone zangkwaliteiten. Betekent dit nu de grote comeback voor haar? “Nee”, zegt ze beslist. “Want ik ben altijd blijven zingen. Het is dus geen comeback, maar misschien wel een nieuwe start." 

"Maar ik ben nooit gestopt met zingen, de afgelopen 35 jaar. Het is mijn leven, het is mijn passie, ik zing graag. Maar ik ben een beetje een atypische zangeres, ik ben discreet, ik zoek niet altijd de spotlights. Maar nu sta ik wel in de spotlights, met die twee miljoen kijkers, amai!”

J'aime la vie

Voor veel mensen zal Sandra Kim altijd het schattige kleine meisje blijven, dat als dertienjarige het Eurovisiesongfestival won met “J’aime la vie”. “Ik heb daar geen probleem mee." zegt Sandra Kim. "Het is misschien een beetje vermoeiend soms. Maar ik ben de enige winnares van België, dus ik begrijp dat. Maar voor mij is dat Songfestival een ander leven, een andere Sandra."

Lees voort onder de video, waarin Sandra Kim vertelt over "J'aime la vie":

Video player inladen...

"Ik was toen een klein meisje van 13, nu ben ik 48. Ik ben er wel trots op. Maar het was moeilijk voor een tiener, psychologisch. Voordien had ik een anoniem leven, en in één dag ben je een ster, hier in België, in Vlaanderen, in Wallonië, in de wereld. Dat was hard, voor mij en voor mijn ouders.”

Het is misschien raar om te zeggen, maar ik heb het liedje “J’aime la vie” altijd gehaat.

Sandra Kim

“Het is misschien raar om te zeggen, maar ik heb het liedje “J’aime la vie” altijd gehaat. Het was niet echt mijn ding, ik hield van de muziek van Barbra Streisand en Olivia Newton-John."

"De eerste keer dat ik “J’aime la vie” hoorde zei ik: "dat zing ik niet, dat is niks voor mij, dat is voor kleine meisjes. Daar gaan we nooit mee winnen." Maar we hebben gewonnen, dus voilà. Maar ik haat het nu niet meer, het is een tof nummer. En ik moet het wel zingen als ik op een podium sta: mensen wachten op dat nummer.”

Meest gelezen