Tarieven grafconcessies swingen de pan uit in Vilvoorde en Machelen

De tarieven voor grafconcessies liggen in Vilvoorde en Machelen tot drie keer hoger dan gemiddeld het geval is in Vlaams-Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijk gemeenteraadslid Danny Gooris uit Machelen. 

De tarieven voor grafconcessies swingen de pan uit in Vilvoorde en Machelen. Familieleden van overledenen betalen er tot drie keer meer dan gemiddeld in Vlaams-Brabant.  Dat heeft Danny Gooris, onafhankelijk gemeenteraadslid in Machelen, onderzocht.  Zo kost het plaatsen van een naamplaatje aan een gedenkzuil in Machelen  250 euro, terwijl dat gemiddeld slechts  59 euro bedraagt. 

Gemeentebestuur weigert aanpassing tarieven

"We vroegen aan het gemeentebestuur om de tarieven voor grafconcessies te analyseren", zegt Danny Gooris, "en om ze eventueel aan te passen naar meer marktconforme prijzen. Daar hebben we echter een negatief antwoord op gekregen", zegt Gooris nog.  "Nu heb ik een bevraging gedaan onder de inwoners en daaruit is gebleken dat het merendeel van de respondenten de prijzen voor grafconcessies te hoog vindt. Ik ga het op de volgende gemeenteraad opnieuw op de agenda plaatsen met de vraag om die tarieven te herbekijken", besluit Danny Gooris nog.

Meest gelezen