Van stroomgenerator tot visvoer: Genkse visclub helemaal geplunderd

Visclub De Zonnebaars in Genk is tijdens de nacht van zaterdag op zondag helemaal leeggeroofd. De inbraak betekent een ramp voor de ruim veertig bevriende leden van de club. “Van een splinternieuwe stroomgenerator, brandblussers tot de korrels voor de vissen. Werkelijk alles is verdwenen”, zucht secretaris Benny Boiten. 

Inbrekers hadden het eerder al een keer gemunt op de Genkse visclub op de Weg naar Zwartberg. “Dit is de tweede inbraak op korte tijd”, vervolgt Boiten. “Onze vijver ligt op een afgelegen plaats, waar dieven zomaar hun gang kunnen gaan. Aan de manier waarop ze te werk zijn gegaan vermoeden we dat het om dezelfde daders gaat als toen. We hebben deze keer sporen teruggevonden van een aanhangwagen, dus ze waren goed voorbereid. Alleen de diepvriezer staat nog op zijn plek."

Clubkleding met logo

De leden van de visclub zijn stuk voor stuk verbijsterd. “Wat kan iemand nu beginnen met onze visserskledij?”, vraagt de clubsecretaris zich af. “Onze logo’s staan op elk kledingstuk. De dieven gingen zelfs aan de haal met alle borden, kopjes en bestek. We weten niet of we deze financiële ramp als kleine visclub te boven kunnen komen. Hopelijk kijken mensen mee uit naar verdachte aanbiedingen. We kunnen alle tips gebruiken om de daders te vinden!” 

Meest gelezen