Verbodsborden voor vrachtwagens in Baarle-Hertog: "De ringweg is het kortste, maar veel chauffeurs rijden nog door het dorp"

In de Belgisch-Nederlandse enclavegemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zullen er verbodsborden komen voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 3,5 ton. Sinds vorig jaar ligt er een ringweg rond de gemeenten, maar veel vrachtwagenchauffeurs rijden nog steeds door de dorpskern. "De verbodsborden zouden dat probleem definitief moeten oplossen", vertelt Frans De Bont (Forum+), burgemeester van Baarle-Hertog.

Rond Baarle-Hertog en Baarle-Nassau ligt er sinds vorig jaar een ringweg om het vrachtverkeer uit het centrum te houden. Die ringweg heeft alleen weinig succes, want veel vrachtwagenchauffeurs rijden nog altijd door het dorp. "Het gaat vooral om buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die hun gps blindelings volgen", zegt Frans De Bont, burgemeester van Baarle-Hertog. 

We dachten dat het probleem zich vanzelf zou oplossen, maar dat gebeurde niet

Frans De Bont, burgemeester Baarle-Hertog

De gemeenten willen nu verbodsborden plaatsen voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 3,5 ton. "We dachten dat het probleem zich wel vanzelf zou oplossen, want de ringweg is eigenlijk de kortste weg. Maar dat gebeurde niet. We hebben ook grote adviesborden geplaatst, maar dat bleek niet genoeg", aldus De Bont. 

"Het is normaal dat er wel eens een vrachtwagen door het dorp rijdt, maar niet zoveel als nu. De verbodsborden zouden het probleem definitief moeten oplossen", besluit de burgemeester. Er wordt nog bekeken waar de verbodsborden precies zullen komen. De maatregel moet ook nog door de twee gemeenteraden worden goedgekeurd.  

Meest gelezen