Radio 2

Aantal natuurbegravingen in Rekem in stijgende lijn: "Vooral natuurliefhebbers reserveren een plek"

Het aantal mensen dat een plek reserveert op de natuurbegraafplaats in Rekem, Lanaken, zit in stijgende lijn. Vorig jaar werden er ten opzichte van het jaar voordien vier keer zoveel mensen begraven.

Twee jaar geleden werd de natuurbegraafplaats in Rekem, Lanaken ingehuldigd. Toch waren er nog niet dadelijk veel mensen die zich er lieten begraven. Dat aantal zit nu wel in een stijgende lijn. Afgelopen jaar werden de assen van 8 personen in de natuurbegraafplaats begraven, en dat is een verviervoudiging van het aantal van het jaar daarvoor. Schepen Peter Verheyen (Open VLD) zegt dat vooral natuurliefhebbers erin geïnteresseerd zijn: “Het zijn vooral mensen die één zijn met de natuur die de voorkeur hebben om op die begraafplek begraven te worden.”

Behoud van de natuur

Als Lanakenaar kan je er dus voor kiezen om op een natuurbegraafplaats begraven te worden. Dat houdt in dat je assen in een biologisch afbreekbare urne begraven worden en dat je geen gedenksteen krijgt. Er is wel een totempaal waar per zone gedenkplaatjes aan gevestigd worden. “Voor de inwoners van Lanaken kost het eenmalig €300 om je op deze manier te laten begraven waarvan de opbrengsten naar natuurbeheer gaan. Dus met andere woorden: de mensen die hier een plek reserveren, dragen een steentje bij aan het behoud van de natuur voor onze toekomstige generaties”, sluit Peter Verheyen af.

Meest gelezen