Foto: Google Maps

Aanwijzingen van sociale fraude bij Henco Industries in Herentals

In het bedrijf Henco in Herentals zijn gisteren controleurs van de sociale inspectie binnengevallen. Zij voeren onderzoek naar mogelijke sociale fraude. Het gaat om bedienden die in tijdelijke werkloosheid toch gewerkt zouden hebben. Henco wil voorlopig niet reageren op de aantijgingen.

Gisteren zijn controleurs van de RVA binnengevallen bij Henco Industries nv. in Herentals, een bedrijf dat buizen, koppelingen en fittingen maakt voor de installatie van sanitair en verwarming. Volgens Gazet Van Antwerpen zou het bedrijf misbruik hebben gemaakt van de coronamaatregelen. Bedienden in de verkoopafdeling die op tijdelijke werkloosheid stonden ingeschreven, moesten toch van thuis uit werken. Daarover zouden enkele werknemers de sociale inspectie hebben getipt. 

"Als blijkt dat er effectief fraude heeft plaatsgevonden, dan is het terecht dat werknemers zich daarover uitspreken. Dan zullen wij dat als vakbond uiteraard ook doen", reageert Peggy Schuermans van de christelijke vakbond. Henco wil voorlopig niet reageren op de aantijgingen. Ook de sociale inspectie communiceert niet over een lopend onderzoek. 

Meest gelezen