Juridische saga: Britney Spears wil medecontrole over haar vermogen van 50 miljoen en belt vandaag met rechter

De Amerikaanse popzangeres Britney Spears (38) geeft haar juridische strijd tegen haar vader niet op. Zij wil dat het bewindvoerderschap van James "Jamie" Spears herbekeken wordt. Vandaag zal de zangeres telefoneren met de rechter om haar argumenten uit de doeken te doen. Concreet: Britney wil ook iets te zeggen hebben over haar financiën. James zelf beweert dat het net dankzij hem is dat zijn dochter niet bankroet is gegaan.

Ter verduidelijking: een bewindvoerder is een soort voogd, aangesteld door een rechter, om de belangen te behartigen van iemand van wie geoordeeld wordt dat hij/zij niet meer in staat is om zijn eigen zaken te beheren en zelf beslissingen te nemen.

In augustus nog verlengde de rechtbank in Los Angeles het bewindvoerderschap van Jamie tot februari 2021. Hij heeft sinds 2008 het zeggenschap over onder meer de financiële situatie en de carrière van zijn dochter. Die regeling kwam er ooit omdat Britney het mentaal moeilijk had en het kwam tot enkele publiekelijke uitbarstingen. Ze scheidde in die periode (2007) van Kevin Federline en verloor het hoederecht over haar twee zonen. 

Britney heeft op zich niets tegen het concept van bewindvoerderschap, maar is vooral boos omdat Jamie niet de controle wil delen over haar vermogen dat een slordige 50 miljoen euro bedraagt. Ze vroeg in september dat haar vader via een fonds de financiën zou beheren, waarop Jamie (foto onder) toestemde. Maar Britney bedacht zich omdat die samenwerking "gedoemd zou zijn te mislukken". De zangeres is ook vragende partij om de communicatie in de rechtbank openbaar te maken. Jamie wil de hele zaak echter achter gesloten deuren houden. 

Uit gerechtsdocumenten die de Amerikaanse entertainmentsite TMZ te pakken kreeg, blijkt dat Jamie vindt dat hij niet moet worden geschorst maar juist geprezen dient te worden. Volgens Jamie is het net dankzij hem dat Britney uit de schulden is geraakt.

De rechter zal in de loop van de dag tijdens een hoorzitting naar alle argumenten - via telefoontjes in coronatijden - luisteren. Het is niet zeker dat er vandaag een beslissing valt. Mogelijk vraagt de rechter meer tijd. 

Meest gelezen