Foodbox

Coronacrisis is zegen voor automatenwinkel uit Beveren: "We verkopen nu zelfs gourmet en champagne"

Een automatenwinkel uit Verrebroek, bij Beveren, breidt haar assortiment fors uit om de grotere coronavraag te beantwoorden.  "We voorzien basisproducten, kant-en-klare maaltijden en zelfs champagne", verklaart uitbaatster Kitty Schelfhout. 

In de kleine gemeente Verrebroek, bij Beveren, zijn er amper voedingswinkels. Om dat gat in de markt op te vullen startte Kitty Schelfhout, zelf marktkramer,  anderhalf jaar geleden met een automatenwinkel.  Het concept sloeg pas echt aan tijdens de eerste lockdownperiode. Schelfhout heeft het aantal automaten nu opgedreven en breidt nu ook het aanbod uit. 

Het begon met kant-en-klare maaltijden

Schelfhout had vroeger een slagerij in Verrebroek maar die is al zo'n 20 jaar gesloten. Ze werkt nu zelf als marktkramer, haar man heeft een slagerij in Zelzate. Aan de voormalige zaak in Verrebroek installeerde Schelfhout 2 automaten waarin ze, in eerste instantie, kant-en-klare maaltijden, soep en drankjes verkocht.  Dat bleek een schot in de roos, zeker toen de coronacrisis toesloeg. 

De buurtwinkel is toe, sindsdien verkopen we ook brood, eieren en melk 

Kitty Schelfhout, uitbaatster van automatenwinkel Foodbox

Schelfhout zag de verkoop tijdens de eerste coronagolf enorm stijgen en besloot uit te breiden, zeker toen bekend raakte dat de enige buurtwinkel in Verrebroek de deuren zou sluiten. "We verkopen nu ook basisproducten in de automaten. We worden er niet rijk van maar het is een extra service naar onze klanten", verklaart ze.  De winkel is nu uitgebreid met nog eens 2 extra automaten. 

Luxeaanbod in het weekend

"We proberen nu ook nieuwe dingen uit. Zo verkopen we tijdens het weekend een gourmetbox, een kaasplank en ook desserts en champagne. We houden ons daarvoor aan de strenge coronaregels. Om 20u worden alle alcoholische dranken uit de automaten gehaald, ze mogen dan niet meer verkocht worden." Vlak voor Schelfhout naar de markt vertrekt, 's ochtends, steekt ze de dranken er opnieuw in.  "Voor de feestdagen plan ik trouwens speciale schotels." 

"Helemaal coronaproof"

Schelfhout ziet zelf verschillende redenen waarom het concept aanslaat. "Het is altijd open en het is ook helemaal veilig. 't Is coronaproof.  Mensen kunnen shoppen wanneer ze willen. Dat is nu elders niet mogelijk." 

Meest gelezen