Belga

Coronapremie van 500 euro voor gemeentepersoneel van Sint-Joost-ten-Node: "Wij willen hen bedanken"

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node krijgt iedereen die voor de gemeente werkt een coronapremie van 500 euro. De burgemeester wil daarmee het gemeentepersoneel bedanken voor wat ze tot nu toe allemaal gedaan hebben tijdens de coronacrisis. 

Iedereen die voor de gemeente Sint-Joost-ten-Node werkt, krijgt een coronapremie van 500 euro. "Met deze premie willen we de mensen bedanken die sinds het begin van de coronacrisis hard gewerkt hebben", zegt burgemeester Emir Kir. "Het is een moeilijke periode en dit is een erkenning voor het uitzonderlijke werk dat ze doen."

Lokale economie

De premie is bedoeld voor het gemeentepersoneel en voor mensen die in de gemeenteschool of het OCMW werken. "Ze krijgen allemaal een cheque van 500 euro die ze kunnen spenderen in een handelszaak in de gemeente", vertelt de burgemeester. "Op die manier is het ook een steun voor onze lokale economie."

400.000 euro

In totaal wordt 400.000 euro uitgetrokken om die premies te betalen. Dat geld heeft de gemeente volgens Kir kunnen uitsparen omdat veel projecten niet kunnen doorgaan omwille van corona. "Sinds maart hebben wij al onze evenementen moeten annuleren en ook enkele projecten waarin we zouden investeren, hebben we geschrapt", zegt de burgemeester. "Daardoor hebben we geld kunnen uitsparen dat we nu kunnen gebruiken voor die premies."

Meest gelezen