Foorkramer trakteert op smoutebollen in Herkse rusthuizen

Anneke Van Herck trakteerde vanmiddag met smoutebollen in de twee woonzorgcentra De Bleuk en Ocura in Herk-de-Stad. Normaal baat Anneke een friet-en smoutebollenkraam uit op de kermis. Maar ze heeft dit seizoen maar weinig kermissen kunnen doen. Omdat haar kraam tot eind april in Schulen (Herk-de-Stad) mag staan, wilde ze graag iets terug doen. 

"Het ene plezier is het andere waard, hé", zegt Anneke Van Herck. "Normaal zou ik dit jaar op 36 kermissen gestaan hebben, maar door de coronacrisis hebben we maar op 4 kermissen gestaan." Anneke mag met haar friet- en smoutebollen nog tot in april in Schulen blijven staan. "Ik had de gemeente in eerste instantie gevraagd om ook de week na de kermis in Schulen te blijven staan, maar nu mag ik van de stad tot in april blijven. Ik ben daar heel blij mee, want ik had net geïnvesteerd in een nieuw kraam en de leningen blijven doorlopen, hé. In Schulen is er nu geen vaste frituur, dus de mensen zijn ook blij."

De rusthuisbewoners waren blij met de traktatie. "Ik eet dat heel graag", zegt Angèle. "Ze zijn even lekker als de smoutebollen die ik vroeger op de kermis kocht, want ik woonde daar vlakbij.  En als het nu kermis in Schulen is, brengen mijn kinderen ook altijd een pak smoutebollen." Anneke glundert. "Zo kan ik de mensen in deze moeilijke tijd toch een beetje vreugde brengen."

Meest gelezen