Hooverphonic geeft eerste optreden in "nieuwe" bezetting: Geike Arnaert zingt vernieuwde versie "Mad about you" 

Geike Arnaert heeft in "Vandaag" haar eerste optreden gegeven als frontvrouw van Hooverphonic sinds ze de band in 2008 verliet. Hooverphonic bracht in de talkshow de vernieuwde versie van de successingle "Mad about you". 

De comeback van Geike Arnaert bij Hooverphonic was gisteren groot nieuws. Vandaag kwam ze samen met Alex Callier en Raymond Geerts nog eens tekst en uitleg geven in "Vandaag", maar ze kwamen er vooral ook een eerste keer opnieuw samen optreden.

Bekijk het eerste optreden van Hooverphonic met Geike Arnaert in "Vandaag"

Video player inladen...

"Andere zangeressen hebben "Mad about you" ook mooi gezongen, maar het is haar nummer"

"Mijn mama had mij gisteren in "Het Journaal" gezien en ze zei dat ik glunderde", vertelde Alex Callier een dag na de aankondiging van de reünie met Geike Arnaert. "Zelfs mijn familie wist het niet. We hebben echt een paar weken gezwegen."

Raymond Geerts herinnert zich nog het afscheid van Geike in 2008. "Het was toen hartverscheurend. Ik heb nog eens naar de Belpopaflevering over ons gekeken en als het over dat moment gaat, had ik nog tranen in mijn ogen. Maar hadden we dat toen niet gedaan, dan was dit nu ook niet gebeurd."

Terugkeren doet Geike Arnaert met een vernieuwde versie van "Mad about you". "Pas toen zij die vernieuwde versie inzong, dachten we: dit kunnen we uitbrengen", vertelt Callier. "Je kan dat lied door de beste zangeressen laten zingen, maar dat is niet hetzelfde. Dat heeft met chemie en emotie te maken."

20 jaar geleden zong Geike "Mad about you" ook voor het eerst in. "Dat was bij mij thuis", vertelt Callier. "Dat was in een kamertje met een slechte microfoon, maar in paar takes stond het erop. Andere zangeressen hebben het daarna ook heel mooi gezongen, maar toch, dit is haar nummer."

Bekijk het gesprek met Hooverphonic in "Vandaag"

Video player inladen...

Meest gelezen