Foto: RTV

Konijnen gruwelijk gedood in Olen, mogelijk door dierenbeul: "Sjaal met doodskoppen kan een dier niet achtergelaten hebben"

In Olen zijn maandagnacht verschillende konijnen gedood. Al drie gezinnen vonden hun konijntjes 's ochtends dood terug in de tuin. Mogelijk is er een dierenbeul aan het werk. Het gezin van Ellen Swennen vond namelijk ook een sjaal met doodskoppenmotief terug. "Ik vraag me vooral af wat er is gebeurd", vertelt ze. De 11-jarige Renée uit Sint-Lenaerts wil alvast troost bieden en laat aan Radio 2 Antwerpen weten dat ze gerust enkele van haar babykonijntjes wil afgeven.

In Olen zijn maandagnacht twee konijntjes in de Dokter De Biestraat op een gruwelijke manier gedood. Ellen Swennen en haar zoontje ontdekten detwee huisdiertjes, Snuffel en Knabbel, 's ochtends naast hun hok dat voor een deel was afgebroken. "Het was wel even schrikken. Ik kwam beneden, keek naar buiten en had al gauw door dat de konijnen er lagen. Ik vraag me vooral af wat er is gebeurd", vertelde ze aan RTV. 

Sjaal met doodskoppen

Konijnen worden wel vaker gedood, maar meestal is dat het werk van een vos of een ander roofdier. In dit geval lag er een sjaal met doodskoppenmotief naast de konijnen. Dat doet vermoeden dat er een dierenbeul aan het werk is geweest. "Als je de schade bekijkt, dan weet je ook dat een dier dat niet kan doen", klinkt het. Het deurtje van het konijnenhok heeft meerdere, lange krassen en aan de zijkant van het hok zijn twee planken losgemaakt. 

Als je de schade bekijkt, dan weet je dat een dier dat niet kan doen

Ellen Swennen

Intussen is er niet veel meer bekend over de zaak. "Straks ga ik naar de politie", vertelt Ellen aan Radio 2 Antwerpen. "Ik heb wel meer informatie gekregen van twee andere gezinnen uit de buurt die ook hun konijntjes dood hebben teruggevonden. Het is dus niet alleen bij ons gebeurd."

Steun van 11-jarig meisje

Het trieste verhaal heeft ook indruk gemaakt op de 11-jarige Renée Van Gils uit Sint-Lenaerts. Zij contacteerde Radio 2 Antwerpen met een troostend voorstel."Wij hebben net veel kleine konijntjes in huis, veel te veel. Eén konijn is gisteren zelfs opnieuw bevallen van 7 kleintjes. We dachten om er een paar aan het gezin in Olen te geven."

Het voorstel werd dankbaar aanvaard. "Dat is heel lief, mijn zoontje zal daar super blij mee zijn. We moeten wel eerst onze omheining laten repareren zodat er niemand meer in de tuin kan. Dan zitten de diertjes veiliger." 

Meest gelezen