Man die in Roeselare bijna 90 km/u met “fiets” reed, krijgt geen boete

De man die gisteren bijna aan 90 kilometer per uur op de Rijksweg van Roeselare reed met zijn elektrische fiets, heeft geen boete gekregen van de politie. Beelden van zijn ritje gingen rond op het internet en belandden bij de politie. Maar die fiets is eigenlijk een speciale bromfiets uit Duitsland.

De politie had heel wat werk om te achterhalen of de fiets nu wel of niet verboden is in ons land. Bruno Naessens uit Anzegem mag er van de politie mee rijden, hij doet dat zelfs al 8 jaar. “Mijn Gulas fiets is een variant op de e-bike en in Duitsland en Nederland volledig legaal. Ik kreeg een bericht van mijn dochter die me meldde dat ik ging verbaliseerd worden voor mijn rijgedrag op de ring in Roeselare. Ik nam zelf direct contact op met de politie. Ik ben daar naartoe gegaan, die mensen hebben me heel goed ontvangen, uitleg gegeven en goede raad gegeven.

Motor of fiets?

Is het nu een motor of een fiets? “Een motorfiets!”, lacht Naessens. “Hij wordt wel degelijk beschouwd als een motor. Ik mag ermee rijden in België, maar hij kan hier niet gehomologeerd worden. Een beetje typisch België zeker? Mijn zoon woont in Duitsland, hij werkt bij een grote fietsconstructeur. Ik test veel van die speciale fietsen.”

Naessens heeft begrip voor de commotie die het veroorzaakte. “Het is een motor, maar het is natuurlijk een beetje bizar dat mijn benen bewegen. Maar de persoon die me achter het stuur filmde, vond ik veel gevaarlijker”, besluit Naessens.

Meest gelezen