Wegen en Verkeer

Nieuw fietspad langs Leuvense Lüdenscheidsingel

In Leuven wordt vandaag het nieuwe fietspad langs de Lüdenscheidsingel in gebruik genomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft twee jaar lang gewerkt aan het afgescheiden fietspad tussen het Engels Plein en de Nieuwe Mechelsesteenweg (R23).

Het nieuwe fietspad verbindt het Engelsplein, waar de Stella Artois-fabrieken liggen, met de nieuwe Mechelsesteenweg, en vervangt de zogenaamde "moordstrookjes" (heel smalle fietsstroken langs een drukke weg n.v.d.r.) die vroeger gewoon naast de rijstroken op de Leuvense ring lagen. Een hele verbetering voor de fietsers, maar er zijn wel flink wat bomen gerooid. Om op sommige plaatsen het niveauverschil te overbruggen, zijn er hoge betonnen wanden gebouwd. Begin volgend jaar zullen er langs het traject een 500-tal bomen en heesters  aangeplant worden. Met de nieuwe bushalte "Lüdenscheid" hebben omwonenden nu ook een vlottere toegang tot het openbaar vervoer.

Meest gelezen