googlemaps
Google Street View

Personeel FrieslandCampina ongerust over geplande afslanking: "Pas tegen Kerstmis zullen we weten welke jobs geschrapt worden"

Zuivelgigant FrieslandCampina wil 1.000 banen schrappen, onder meer in België. De personeelsleden in Lummen en Genk zijn ongerust, want ze zullen pas tegen eind december weten welke jobs geschrapt worden. De vakbonden hopen dat de hogere directie sneller duidelijkheid schept. 

FrieslandCampina heeft 2 vestigingen in Limburg. Een grote in Lummen, waar bijna 500 mensen werken, bij dochterbedrijf Yoko Cheese in Genk werken meer dan 200 mensen.  Voorts heeft FrieslandCampina ook vestigingen in Aalter, Bornem en Destelbergen. Maar welke afdelingen of vestigingen in gevaar zijn, is nog niet duidelijk, zegt Nicole Houbrechts van de socialistische vakbond. "Het bedrijf heeft aangekondigd dat het tegen eind volgend jaar 1.000 banen wil schrappen. Maar waar die die banen zullen verdwijnen, is nog niet duidelijk.  Dat maakt de mensen heel ongerust." 

Pas tegen Kerstmis of Nieuwjaar zullen de mensen weten of ze ander werk moeten zoeken

Het personeel kwam het nieuws te weten via de pers. "In de plaatselijke vestigingen weten ze ook niet waar de ontslagen zullen vallen. Het is niet duidelijk of het over bepaalde functies gaat. De mensen zullen ook pas tegen Kerstmis of Nieuwjaar weten of ze hun job verliezen of niet.  Dat is emotioneel heel zwaar."  De vakbond vraagt dat de hogere directie zo snel mogelijk duidelijk maakt waar de ontslagen precies zullen vallen. 

Door de herstructurering wil FrieslandCampina kosten besparen, omdat het momenteel erg moeilijk is door de corona-pandemie en omdat de winstmarges zwaar onder druk staan. Het bedrijf wil zo veel mogelijk banen laten verdwijnen door pensioenen of een aanwervingsstop. Maar naakte ontslagen zijn niet uitgesloten.

Meest gelezen