Foto: Politiezone Grens

Politie controleert met elektrische mountainbikes op coronamaatregelen in Kalmthoutse Heide

In de Kalmthoutse Heide zal de politie voortaan met elektrische mountainbikes controleren op de naleving van de coronamaatregelen. Omwille van de grote drukte in natuurgebieden vroeg de overheid eerder al om extra toezicht te houden. Met de mountainbikes kunnen ze dat vlot doen. "Hiervoor hielden we enkel toezicht op de parkeerterreinen, maar nu dus ook in de Heide zelf", vertelt Patrick Desmedt van politiezone Grens.

In de Kalmthoutse Heide zal de politie voortaan met elektrische mountainbikes patrouilleren. Omwille van de grote drukte in natuurgebieden wordt politiediensten namelijk gevraagd om extra toezicht te houden. Met de mountainbikes zal dat toezicht gemakkelijker verlopen. "Hiervoor hielden we enkel toezicht op de parkeerterreinen, maar nu zullen we dus ook in de Heide zelf kunnen controleren op de coronamaatregelen. Met de elektrische mountainbikes kunnen we beter door het losse zand rijden", vertelt Patrick Desmedt van de politiezone Grens. 

Het is nu een prioriteit om na te gaan of iedereen de coronamaatregelen respecteert

Patrick Desmedt, politiezone Grens

De lokale politie krijgt vanaf woensdag ook bijstand van de federale politie. Die zal te paard toezicht houden. Zoiets gebeurt wel meer als er bijvoorbeeld brandgevaar is, maar nu dus voor de eerste keer om na te gaan of iedereen zich houdt aan de maatregelen. Ook te voet zal de politie controleren of iedereen rekening houdt met social distancing. 

Het initiatief van de mountainbikes heeft verder niets te maken met de zopas gelanceerde petitie voor extra mountainbikepaden in de Kalmthoutse Heide. "Het is onze prioriteit om na te gaan of iedereen de coronamaatregelen respecteert in de natuurgebieden die het drukst zijn", benadrukt Desmedt.  

Meest gelezen