Yorick Jansens

Rode Duivels spelen drie wedstrijden op veld OHL: “Hele eer om de sterren te mogen ontvangen”

De Rode Duivels spelen morgen, woensdag, hun oefenwedstrijd tegen Zwitserland in Leuven op het veld van Oud-Heverlee-Leuven. De voetbalclub is trots om hen te mogen ontvangen: “Het is een hele eer, het zijn toch allemaal sterren."

Normaal gezien spelen de Rode Duivels hun wedstrijden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Maar de wedstrijd eindigt pas rond half elf, en de avondklok in Brussel gaat al in om tien uur. Dus moest er gezocht worden naar een alternatief, en dat vonden ze aan Den Dreef in Leuven, in het stadion van Oud-Heverlee-Leuven. De nationale damesploeg “Red Flames” speelt er zijn wedstrijden, net als de U21, de nationale beloften. 

Het is nu de allereerste keer dat de Rode Duivels op het veld van OHL zullen staan. “We zijn zeer vereerd”, zegt Roel Van Olmen, woordvoerder van OHL. “Het is de nummer één in de Fifa World Ranking, het zijn toch allemaal sterren. Daar kijk je naar op. Het is indrukwekkend om hen in Leuven te mogen ontvangen.”

Het terrein wordt met liefde onderhouden, daarom ligt het er zo goed bij
Roel Van Olmen, woordvoerder OHL

Het terrein van OHL ligt er volgens bondscoach Roberto Martinez bijzonder goed bij. Dat heeft volgens Roel Van Olmen te maken met het harde werk van de terreinverzorgers: “Onze “greenkeeper”, de hoofd-terreinverzorger, is een Engelsman. Hij heeft veel ervaring opgebouwd, ook internationaal. Daarnaast zijn er nog drie medewerkers. Eén daarvan is ook een Engelsman, de andere twee zijn lokale jongens die het vak leren en hem bijstaan. Ze onderhouden het met liefde en daardoor blijft het ook zo goed. Het is ook dankzij de expertise van zusterploeg Leicester City dat we een topterrein hebben kunnen aanleggen.”

Schadelijk voor grasmat?

Het is morgen de eerste van drie wedstrijden die de Rode Duivels in Leuven spelen. Zondag tegen Engeland, en volgende week woensdag tegen Denemarken. Drie wedstrijden kort na mekaar, is dat wel goed voor de grasmat? “Ik ben ervan overtuigd dat ons team er alles aan zal doen om het terrein in topconditie te houden. Sowieso zijn de Rode Duivels meer dan welkom!”

Meest gelezen