Leen Gevers

Trouwe bezoeker steunt Pakawi Park met inzamelactie: "Nu het park moet sluiten, kunnen ze alle hulp gebruiken"

In Olmen is het Pakawi Park net als andere dierentuinen gesloten door de huidige coronamaatregelen. Enkele sympathisanten hebben daarom steunacties op poten gezet om het park te helpen. Trouwe bezoeker Leen Gevers uit Balen is gestart met een geldinzamelactie die al meer dan 2.000 euro heeft opgeleverd. "Ik ben gehecht geraakt aan de dieren en kwam bijna iedere week. Nu kan het park volgens mij alle hulp gebruiken", vertelt ze bij Radio 2 Antwerpen.

In Olmen is het Pakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, net als andere dierentuinen tijdens deze tweede lockdown gesloten. Maar de dieren moeten er natuurlijk nog verzorgd worden en ze moeten voldoende eten krijgen. Dat is financieel een zware dobber, maar gelukkig krijgt het park steun van enkele sympathisanten. Leen Gevers uit Balen, één van hun trouwste bezoekers, is met een geldinzamelactie gestart. 

Het park ligt me nauw aan het hart. Ik denk dat ze nu alle hulp kunnen gebruiken.

Leen Gevers, trouwe bezoeker

"Het park ligt me nauw aan het hart", vertelt Leen aan Radio 2 Antwerpen. "Ik kwam hier aanvankelijk met mijn zoontje, maar na een tijd wordt het een hobby en geraak je gehecht aan de dieren. De laatste tijd kwam ik daarom bijna iedere week. Nu het park door de sluiting plots geen inkomsten meer heeft, denk ik dat ze alle hulp wel kunnen gebruiken." 

Meer dan 2.000 euro

De inzamelactie van Leen heeft intussen al meer dan 2.000 euro opgeleverd. "Mensen reageren heel positief, dat maakt me gelukkig", zegt ze. Ook zaakvoerder Wim Verheyen laat weten dat hij de actie apprecieert: "We kunnen ons hoofd nog boven water houden, maar wat Leen doet is een goed idee." Het park deelde de actie daarom ook op haar eigen Facebookpagina. Daar kan iedereen nog een bijdrage leveren.

Lees verder onder de foto.

Container voor groenten en fruit

Er zijn bovendien ook heel wat mensen die groenten of fruit brengen om aan de dieren te geven. Daarom wordt er vanaf vandaag, net zoals tijdens de eerste lockdown, een container aan de ingang gezet waar mensen het voedsel kunnen ingooien.

Meest gelezen