Pixabay

West-Vlaamse gemeenten en steden organiseren zelf afhaalpunten om verenigingen te steunen

Een aantal West-Vlaamse steden en gemeenten organiseert zelf afhaalpunten van etenswaren of andere dingen die je kan kopen om een plaatselijke vereniging te steunen. Verenigingen hebben het dit jaar door de coronacrisis extra moeilijk om geld bij elkaar te krijgen. Bovendien mogen ze door de verstrengde maatregelen niet meer deur aan deur verkopen. Afhalen op een afhaalpunt mag wel.

Sommige West-Vlaamse steden en gemeenten, zoals Oostende, Wielsbeke Poperinge en Wingene, bieden een ruimte aan waarin kopers de waren van lokale verenigingen coronaproof kunnen afhalen. "In Wingene en deelgemeente Zwevezele organiseren we een gratis drive-in", zegt schepen Lieven Huys (CD&V). "De klanten komen toe in hun auto en zeggen welke producten ze komen ophalen. De mensen van de vereniging, maximaal 3 personen, gaan de bestelling in de koffer van de auto plaatsen. We roepen de verenigingen op om met tijdssloten te werken."

Maaltijden afhalen?

"Maaltijden kunnen en mogen afgehaald worden, op voorwaarde dat de maaltijd klaargemaakt is door een professionele cateraar", gaat Huys voort. "Het afhalen zelf, kan door de vereniging zelf georganiseerd worden. We zijn blij en opgelucht voor onze verenigingen dat ze hun  aangekochte goederen, zoals voorverpakte koeken of pannenkoeken, of etenswaren die door een professionele traiteur of cateraar gemaakt zijn, toch kunnen verkopen."

Meest gelezen