Radio 2

Wonen in een watertoren? Tot woning omgebouwde watertoren van Steenokkerzeel te koop voor helft van de prijs

De watertoren aan de Kortenbergsesteenweg in Steenokkerzeel staat te koop. De toren is helemaal ingericht als woning. De startprijs van de openbare verkoop is 800.000 euro. Dat is een pak minder dan de oorspronkelijke prijs van 1,75 miljoen euro.

Jaren geleden kocht Patrick Mets de watertoren van Steenokkerzeel. Hij liet het gebouw van bijna 30 meter hoog en zes niveaus inrichten als woning. Op de bovenste verdieping kwamen het salon en de keuken. Patrick woonde vier jaar in de toren, die vlak bij de luchthaven van Zaventem staat. "We konden de vliegtuigen bijna aanraken", aldus Patrick Mets.

Carrièreswitch

Patrick Mets (49) was bijna dertig jaar consultant in financieel management. Hij besliste om een nieuwe wending aan zijn carrière te geven. "Ik had zin om iets met mijn handen te doen", vertelt Patrick aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Hij ging wonen in het mooie Waals-Brabantse dorpje Mélin. Op 1 augustus startte hij samen met zijn vrouw een bedrijf voor tuinaanleg.

Corona

De watertoren van Steenokkerzeel werd gebruikt voor de organisatie van evenementen.  "Dat draaide fantastisch goed", onderstreept Patrick Mets, "dat was ons vast inkomen. De bedoeling was om de toren over zo'n twee jaar te verkopen. Corona gooide roet in het eten. Wij mochten geen evenementen meer organiseren. De toren ging dicht, terwijl de vaste kosten bleven. Daarom wordt de toren nu vervroegd verkocht." Ooit stond de toren te koop voor 1,75 miljoen euro. De startprijs nu bedraagt 800.000 euro. Op 1 december start de digitale openbare verkoop via Biddit. Hij loopt tot 9 december.

Meest gelezen