Zaak tegen Veurnse ex-advocate die 270.000 euro stal van kwetsbare klanten uitgesteld

De zaak tegen een Veurnse ex-advocate die haar klanten en de overheid voor 270.000 euro opgelicht heeft, is uitgesteld. De verdediging vroeg extra tijd om zich voor te bereiden op het proces.

De vrouw beheerde de rekeningen van mensen in financiële problemen. Maar in plaats van geld over te schrijven naar hun schuldeisers, stortte ze regelmatig centen op haar eigen rekening. Ook het geld van een aantal erfenissen, die voor de overheid bedoeld waren, sluisde ze door naar zichzelf.

De ex-advocate gebruikte het geld voor extraatjes, zoals een welnessweekend, etentjes en een jacuzzi. "Ik ben bij haar terechtgekomen toen ik na mijn scheiding met schulden overbleef", zegt een vrouw die door haar is opgelicht. "In het begin was ze vriendelijk en had ze medeleven, maar dat veranderde snel. Plots was ze bot en reageerde ze altijd kortaf. Ik werd ook niet mee op de hoogte gehouden van mijn schuldbemiddeling."

Oplichting

"Plots kreeg ik een brief van het Openbaar Ministerie", gaat de opgelichte vrouw voort. "Daarin stond te lezen dat de vrouw valse overschrijvingen deed in mijn naam. Pas toen had ik door dat ik opgelicht was. Ik heb mij daarom burgerlijke partij gesteld in deze zaak."

Meest gelezen