Antwerpse politie betrapt 18 feestvierders: "Door de vele flessen drank wisten we dat er nog meer mensen verstopt zaten"

In Antwerpen heeft de politie de voorbije nacht 18 mensen betrapt die samen een feestje hielden. De feestvierders zaten in een gebouw in de Lange Nieuwstraat dat verhuurd wordt als Airbnb. Ze probeerden de politie eerst nog wijs te maken dat ze maar met 4 aanwezigen waren maar na een zoektocht door het gebouw vond de politie nog 14 andere mensen. 

De politie ging kijken in het gebouw in de Lange Nieuwstraat na een klacht over geluidsoverlast. "Het duurde een tijdje voor er iemand kwam opendoen", vertelt Wouter Bruyns van de politie. "Toen we uiteindelijk werden binnengelaten, leek het eerst alsof er maar 4 personen aanwezig waren. Door de vele flessen drank en bekers hadden we al snel door dat er iets niet klopte. We hebben het gebouw met extra ploegen doorzocht en op de bovenliggende verdiepingen en op het dak zaten nog 14 personen." De 2 laatste feestvierders werden pas na een uur gevonden. Ze zaten verstopt achter een technische installatie op het dak van een aanpalende woning.

Er was niet alleen drank op het feestje, de politie vond ook lachgas. Dat werd in beslag genomen. De feestvierders werden meegenomen naar het politiebureau en kregen een proces-verbaal. Er waren ook 2 minderjarigen bij, zij zullen voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

Bekijk hier de beelden van de politie:

Video player inladen...

Meest gelezen