Bree zet carnaval coronavrij in met honderden ballonnen

Carnavalsgroep De Stoepluipers heeft vanmorgen zo’n 500 ballonnen opghangen in het stadscentrum van Bree. Daarmee hebben ze het begin van het carnavalsseizoen coronavrij ingezet. Echte liefhebbers kunnen ook een livestream volgen.

Veel Breeënaren werden deze morgen verrast wakker. Overal in het centrum hingen  ballonnen en vlaggetjes in de vrolijke carnavalskleuren. “We wilden het begin van het carnavalsseizoen niet ongemerkt voorbij laten gaan”, vertelt ondervoorzitter van de Stoepluipers Jan Vliegen. “We willen mensen gemotiveerd houden voor het carnaval, en de ‘lockdown’ wat opvrolijken.” 

We gaan de tuin van het stadhuis verlichten

Dat gebeurt trouwens niet alleen met ballonnen. Op de facebookpagina van de carnavalsgroep kan je vandaag een livestream volgen met een dj-set en sfeerbeelden van voorgaande jaren. “Om af te sluiten gaan we de tuin van het stadhuis van Bree volledig verlichten en laten we honderden ballonnen de lucht in gaan.”

Witte ballonnen

Toch is er vandaag niet alleen aandacht voor carnaval: “We wilden ook graag onze steun betuigen aan de zorgsector en iedereen die zijn best doet om de corona-epidemie in te dijken."

Daarom heeft onze carnavalsgroep tussen de kleurrijke ballonnen ook witte ballonnen gehangen. "Die staan symbool voor de groep van mensen die voor ons zorgen tijdens deze crisis”, besluit Jan Vliegen. 

Meest gelezen