MooiMakers

Camera's op snelwegparking in Peutie moeten sluikstorters betrappen

Op de snelwegparkinglangs de E19 in Peutie, richting Antwerpen, zijn camera's geplaatst tegen sluikstorters. Het achtergelaten afval is daar al jaren een plaag. De gemeentebesturen van Steenokkerzeel en Vilvoorde en het Agentschap Wegen en Verkeer zetten daarom extra middelen in om de daders te betrappen en op te sporen. In februari volgt een evaluatie.

Het is al jaren een probleem: op de snelwegparking in Peutie langs de E19 richting Antwerpen laten sluikstorters grote hoeveelheden afval achter. Burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon (Klaver-NV-A):  "De snelwegparking in Peutie is al langer een probleem, op deze manier hopen we het probleem op te lossen."

Is het een succes, dan blijven de camera's langer staan en komen er ook op andere plaatsen

Jan Verheyen, OVAM

Om te kijken of de camera's werken, werd in oktober een zogenaamde nulmeting gedaan.  De hoeveelheid afval die toen op de snelwegparking van Peutie werd opgehaald, zal als maatstaf dienen.

Jan Verheyen van afvalstoffenmaatschappij OVAM: "De camera's zullen al zeker tot februari blijven staan. En dan gaan we kijken wat het effect geweest is van deze actie. Is het een succes, dan blijven de camera's langer en komen er ook bij op andere plaatsen." 

Bij een inbreuk worden er GAS- of andere boetes uitgedeeld. De camera's staan dan wel verstopt, de grote banner met een waarschuwing niet. 

Meest gelezen