foto: Radio 2

Carnavalsseizoen De Waterratten start in mineur

Carnavalsvereniging De Waterratten in Kotem (Maasmechelen) bestaat dit jaar 6 x 11 jaar. Maar hun feesteditie start helemaal in mineur door corona. En dat vinden de leden doodjammer.

Op 11 november is er altijd de start van het carnavalsseizoen, om 11.11u om precies te zijn. En het zou een feestjaar moeten zijn voor carnavalsvereniging De Waterratten uit Kotem, Maasmechelen. Voorzitter Marc Hendrickx ging vanochtend de carnavalsvlag hijsen, al om 9.00u 's ochtends om zo de eventuele drukte om 11.11u te vermijden. Maar het was met de krop in de keel. "Covid-19 heeft alle voorbereidingen in de war gebracht. Ons feestjaar, wij bestaan nu 6x11 jaar, gaat helaas niet door. 11 november is anders de mooiste dag van het jaar, samen met de carnavalsstoet."

Maar er is hoop, op een carnavalsstoet ergens in 2021. Want de stoeten zijn nog niet officieel afgelast door de burgemeester van Maasmechelen. "Wij mogen inderdaad een aanvraag doen, een maand op voorhand. Dan gaat hij bekijken hoe de situatie zit met corona. Misschien kan er dus een stoet komen, wie weet met Pinksteren, of in de zomer." 

11 november is anders de mooiste dag van het jaar, samen met de carnavalsstoet.

Er zijn nog wel eens carnavalsstoeten weggevallen in Kotem, in '56 en in '72 bijvoorbeeld. "En daarna is het ook weer goedgekomen. Wij gaan dan ook door met onze jeugdprinsen tot ze een waardige stoet krijgen, met een waardige receptie en bal! We stellen het uit en komen er eens zo sterk uit."

 En aan alle carnavalisten die thuis zitten door corona of zelfs in het ziekenhuis liggen, heeft de voorzitter nog 1 boodschap: "Veel beterschap en je komt erdoor!"

Meest gelezen