Kerknet - Parochie Aalst-Linkeroever

Lokale apotheken zamelen verzorgingsproducten in voor dak- en thuislozen

Het Brabants Apothekers Forum (BAF) lanceert een grote inzamelactie voor verzorgingsproducten voor dak- en thuislozen in de hele provincie Vlaams-Brabant. Nog tot begin volgend jaar kan je producten als zeep, douchegel, scheermesjes of tandpasta schenken en achterlaten bij je lokale apotheek.

Het BAF organiseert de inzamelactie al een paar jaar in de regio Leuven en Oost-Brabant. Omdat de actie daar een succes is, breidt de organisatie ze dit jaar uit naar de regio Halle-Vilvoorde. Daardoor wordt de volledige winteropvang in Vlaams-Brabant gedekt. Tijdens de koudste wintermaanden kunnen dak- en thuisloze mensen de nacht doorbrengen in de opvangplaatsen van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Ook worden er warme maaltijden en medische en psychologische hulp aangeboden. Door verzorgingsproducten in te zamelen wil het BAF het project mee ondersteunen.

Zowat alle verzorgingsproducten zijn welkom. Denk maar aan douchegel, zeep, shampoo, tandenborstels, handgel, spiegeltjes enzovoort. Wel op voorwaarde dat de verpakking nog ongeopend is. Je kan de producten deponeren bij je lokale apotheek. In de regio groot-Leuven loopt de actie nog tot eind december. In Halle-Vilvoorde kan je tot eind januari 2021 terecht. Een lijst met alle deelnemende apotheken vind je op de website van de inzamelactie.

Meest gelezen