Een van de vermoedelijke daders (foto: politie Krefeld)

Kluizenkraak in Duitsland: inbrekers spoorloos met 6,5 miljoen euro

In Emmerich, een Duitse stad op de grens met Nederland, zijn inbrekers erin geslaagd om miljoenen cash geld te stelen uit de kluis van een douanekantoor. De daders zijn nog spoorloos.

De kraak gebeurde al op 1 november, maar nu pas heeft de politie bekendgemaakt hoe groot de buit precies is. Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag konden de daders het douanekantoor van Emmerich binnendringen. Rond zes uur 's morgens hoorden getuigen het geluid van een boor. Wellicht was dat de kernboor waarmee de inbrekers een gat maakten in de kluizenkamer, vanuit een kamer ernaast.

Enkele uren later, rond 10.45u, zagen getuigen dat drie mannen het gebouw buitenkwamen. Ze droegen donkere kleren en donkere gebreide mutsen. De mannen liepen een paar keer heen en weer tussen het douanegebouw en een witte bestelwagen, die ze vollaadden. Daarna reden ze weg. In de bestelwagen: 6,5 miljoen euro cash geld.

Een vierde man, mogelijk een medeplichtige, liep intussen rond in de buurt, mogelijk om een oogje in het zeil te houden. Een getuige kon een foto van hem maken (zie hierboven). Toen de bestelwagen vertrokken was, reed ook de vierde man weg in een andere auto.

Tien dagen later zijn de daders nog altijd spoorloos. De Duitse douane heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor tips die kunnen leiden naar de buit of de daders.

Meest gelezen