Faber Liviau

Oost-Vlaamse dansschool bouwt buitenstudio om 700 leerlingen coronales te geven

Studio Minne, een grote dansschool met vestigingen in Oost- en West-Vlaanderen, bouwt een openluchtoefenzaal van meer dan 100 vierkante meter om leerlingen veilig dansles te kunnen blijven geven: "In Oudenaarde komt er een overdekte constructie met open wanden zodat er genoeg ventilatie is." 

Studio Minne heeft tijdens de verlengde herfstvakantie een creatieve oplossing gevonden om de danslessen voor zo'n 700 leden toch te laten doorgaan tijdens de coronacrisis. In Oudenaarde, aan de steenweg N60, bouwt de dansschool een grote overdekte constructie van 120 vierkante meter groot op een braakliggend terrein.

Er is een dak tegen de regen, verwarming tegen de kou en een professionele dansvloer om op te oefenen.

"We bouwen een dak en een frame maar de wanden zijn open. Er is voldoende ruimte zodat de leerlingen afstand kunnen houden en er is ook ventilatie om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan", vertelt zaakvoerster Liesbet Minne bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.  "We voorzien gasverwarming en er zijn ook elektrische warmtekanons om de temperatuur toch aangenaam te houden. We hebben de ouders gecontacteerd en gevraagd om de leerlingen warm te kleden. We voorzien voor iedereen een warme muts en dikke sokken." 

Kiss & Ride

"We hebben deze plek gekozen omdat ze vrij centraal ligt voor onze leden. We hebben 8 dansscholen in Oost- en West-Vlaanderen. Hier in Oudenaarde zitten we voor iedereen op maximaal 20 minuten rijden. Dat leek ons de beste oplossing. De site waar we de buitenschool bouwen is groot genoeg om de leerlingen veilig te droppen. Ouders rijden langs de ene kant het domein op, zetten hun kinderen af en rijden dan langs de andere kant weg. Zo vermijden we ook het contact tussen de ouders", legt Minne uit. 

Eerste les al meteen na herfstvakantie

Studio Minne is helemaal klaar met de voorbereidingen. De bouwwerken zelf beginnen pas maandag 16 november, diezelfde avond al is er de eerste les. "Alles is tot in de puntjes geregeld en we hebben enorm veel steun gekregen van allerlei organisaties en bedrijven. Dit blijft een grote investering maar zo kunnen we wel blijven werken. De leden zijn erg enthousiast en wij ook. Stad Oudenaarde heeft ook alles goedgekeurd." Studio Minne heeft 7 vestigingen in Oost-Vlaanderen (Brakel, De Pinte, Kruisem, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde en Ronse) en eentje in West-Vlaanderen (Waregem). 

Meest gelezen