Premier Alexander De Croo wordt Warme Luisteraar: "Iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik"

Radio 2 staat vandaag en de komende weken volledig in het teken van "Beste Buren". Je kan zelf je steentje bijdragen voor De Warmste Week door Warme Luisteraar te worden. Ook de premier gaat dat engagement aan. 

Veel mensen hebben in deze donkere tijden nood aan een babbel. Omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten. Omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen... Daarom lanceert Radio 2 een duidelijke oproep: Heb je een beetje tijd? Heb je een telefoon? Dan kan jij warme luisteraar worden en je als vrijwilliger aansluiten bij één van de bestaande organisaties.

Niemand minder dan premier Alexander De Croo gaf zich al op om warme luisteraar te zijn. De premier draagt het initiatief dan ook een warm hart toe: "We moeten meer aan elkaar durven vragen 'hoe is 't?', maar ook omgekeerd, als het wat minder gaat, mogen we geen schrik hebben om te zeggen dat je hulp nodig hebt."

“Heel graag word ik dus warme luisteraar van Radio 2. Ik kijk er naar uit dit te doen, want iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik. Ik ga deugd hebben van die babbels."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Video player inladen...

Tijdens Beste Buren voor De Warmste Week gaat David Van Ooteghem, na Cathérine Vandoorne en Peter Verhulst, nog tot 18.00 uur op zoek naar hoe we er voor onszelf én elkaar het beste van kunnen maken. Het resultaat is een hoopgevend programma boordevol fijne muziek en tips en tricks om deze vreemde coronatijden zo aangenaam mogelijk te maken.

Meest gelezen