Wie adopteert Babette het hangbuikzwijn? Gentse dierenkliniek zoekt nieuwe thuis voor dier van meer dan 100 kilo 

De faculteit Dierengeneeskunde van de Gentse universiteit zoekt een adoptiefamilie voor een hangbuikzwijn dat in beslag genomen werd bij een gerechtelijk onderzoek. "Het dier weegt meer dan 100 kilo en heeft wel wat ruimte nodig", zegt professor Frank Gasthuys. 

In Merelbeke, aan de faculteit Dierengeneeskunde van de UGent, vangen ze wel vaker dieren op die bij een gerechtelijk onderzoek in beslag genomen zijn. Ook dieren die door de brandweer onderschept worden, vinden er een tijdelijk onderkomen.

"We hebben daar een overeenkomst over. We hebben zo al schapen zien passeren en zelfs al eens een kangoeroe. Nu zitten we met een heel erg groot hangbuikzwijn", vertelt Frank Gasthuys bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "We zoeken een nieuwe thuis voor het dier. Ze heeft intussen al een naam gekregen van de studenten: Babette."  

"Babette heeft plaats én een kameraadje nodig"

De faculteit zoekt nu al een adoptiefamilie om zo een ideale plek te vinden als Babette mag vertrekken. "We moeten de toestemming van het gerecht afwachten want er kan nog altijd iets veranderen maar we nemen die tijd om een goede plek te zoeken."

"Het liefst zouden we Babette ergens onderbrengen waar er veel plaats is en er ook een ander hangbuikzwijn woont. De dieren hebben graag gezelschap, het is niet anders dan bij mensen", zegt Gasthuys. "Mensen met een proper gazon stellen zich beter geen kandidaat want een hangbuikzwijn wroet alles door elkaar."

Selectieprocedure loopt nog

De faculteit lanceerde de zoektocht naar een adoptiefamilie op sociale media. "Ik schrik er zelf van hoeveel reactie we al gekregen hebben. Er zijn veel mensen die interesse tonen maar we hebben nog niets beslist."

"Kandidaturen zijn dus nog altijd welkom. Mensen die veel plaats hebben en een groot hart voor dieren kunnen sowieso met ons contact opnemen. We hebben wel vaker dieren waar we geen plaats voor vinden. In vele asielen en opvangcentra zit het nu al vol." 

Meest gelezen