Foto: Brekky

3.000 zorgverleners in Antwerpen krijgen gratis ontbijt

Zo’n 3.000 werknemers van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen krijgen de komende dagen een gratis ontbijtje in de brievenbus. “Ze zorgen voor ons en wij willen nu voor hen zorgen”, zegt Jordi Schellens, één van de initiatiefnemers.

Donderdagochtend zitten Jordi Schellens en zijn kompaan Wisse Nieuwenhuis al vroeg op de fiets om gratis ontbijt uit te delen aan 3.000 zorgverleners van de GZA-ziekenhuizen in Antwerpen. De twee hebben sinds de eerste lockdown in maart een bedrijf opgericht dat ontbijt in de brievenbus levert.

Brievenbus

“We leveren broodjes waar de vulling al zit ingebakken”, zegt Jordi Schellens, één van de oprichters van Brekky. “Ze zijn maximaal drie centimeter hoog, waardoor ze perfect in de brievenbus passen.”

Tijdens de tweede lockdown ontstond het idee om met hun bedrijfje de zorgverleners een hart onder de riem te steken. “Het ontbijt is belangrijk voor iedereen. De zorgverleners zijn nu alleen maar bezig met de zorg voor andere mensen. Het is belangrijk dat ze ook voor zichzelf zorgen en een ontbijtje kan daarbij helpen."

Meest gelezen