Olivier Lisarde

Automaat met levend visvoer erg populair tijdens lockdown: “Niet vaak welkom in de gezinskoelkast en altijd beschikbaar”

Levende maden, regenwormen en larven in een automaat: het verkoopt erg goed. Nu de winkels gesloten zijn, is het voor vissers moeilijker om eraan te geraken. Door de coronacrisis zijn er ook veel mensen begonnen met hengelen. "Onze automaat is een succes", zegt Olivier Lisarde.

Nu veel winkels gesloten zijn, zijn automaten erg populair. Van drankautomaten tot maaltijdautomaten, maar ook juwelenautomaten en andere automaten doen het goed. Hengelsport Lisarde in Waregem heeft een automaat met vismateriaal staan. “Er zit ook visvoer in”, zegt zaakvoerder Olivier Lisarde. “Voor veel vissers is dat heel handig. De automaat is gekoeld, want er zit ook levend aas in. Maden, regenwormen en larven zijn thuis niet altijd welkom in de koelkast. Onze automaat is 24 uur op 24 uur beschikbaar. Dat is handig voor mensen die ’s avonds laat beslissen om de volgende ochtend te gaan vissen."

Lisarde heeft de automaat al een tijdje. “We hebben die nu een goed jaar. Er werd al veel gebruik van gemaakt, maar nu lokt hij ook nieuwe klanten voor onze winkel. Ik moet de automaat elke dag bijvullen. Het aas kan er 4 tot 5 dagen inzitten. Maar zo lang zitten ze er dus nooit in”, zegt Lisarde.

Veel nieuwe vissers

Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen de vissport ontdekt. “Er zijn heel veel nieuwe vissers bijgekomen. Vooral ook mensen die het in hun jeugd al deden, maar nu opnieuw begonnen zijn. Het is erg coronaveilig. Roofvissen is nu ook heel populair. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig en je kan het op een korte tijd doen.”

Voor Lisarde is het vervelend dat hij al die nieuwe vissers geen tips kan geven over het materiaal. Maar daar heeft hij ook iets op gevonden. “Ik doe videocalls via Messenger. Want die nieuwe vissers hebben natuurlijk erg veel vragen", besluit Lisarde.

Meest gelezen