Radio 2

Burgemeester Steenokkerzeel over extra bussen De Lijn: "Maatregel komt te laat"

De Lijn maakt vandaag, donderdag, bekend op welke lijnen er vanaf volgende maandag extra versterkingsritten komen. Dat zijn lijnen waarop er met de bussen van De Lijn extra bussen meerijden om bij de reizigers de social distancing toe te laten. Burgemeester Kurt Ryon (Klaver - N-VA) van Steenokkerzeel vindt dat goed, maar de maatregel komt eigenlijk te laat, vindt hij. 

Bij de start van het nieuwe schooljaar zette De Lijn al heel wat extra bussen in. De maatregel moest toelaten dat de reizigers de coronamaatregelen zoals social distancing op de bus konden toepassen. Maar dat gebeurde niet overal. Zo trok burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel al snel aan de alarmbel, omdat de bussen met scholieren te vol zaten.

Opeengepakt

"Ik ben begin september een paar ochtenden de toestand gaan bekijken. De scholieren stonden werkelijk opeengepakt op de bus naar school, gezicht tegen gezicht. Social distancing was gewoon onmogelijk", stelt Ryon. "Ik begrijp niet waarom De Lijn niet op voorhand beter kon inschatten waar de extra bussen nodig waren", zegt de burgemeester.

Te laat

"Dat De Lijn nu extra bussen inzet is goed", vindt Ryon. "Maar we zijn nu al eind november. Dit had meteen vanaf begin september moeten gebeuren. We hebben veel tijd verloren. En we weten ook nog niet of er in onze gemeente versterking komt (De Lijn maakt pas donderdagavond bekend welke lijnen versterking krijgen, red.) en hoe lang De Lijn dit zal kunnen volhouden. Maar goed, beter laat dan nooit", zegt Ryon. "Alles wat we kunnen doen om de kinderen veilig naar school te brengen, is welkom", besluit de burgemeester.

Meest gelezen