Camera’s aan P+R Melsele na 2 jaar nog niet geïnstalleerd: “Het komt in orde, wanneer is nog onduidelijk”

De 44 camera’s die aan de park and ride in Melsele zouden komen, zijn er 2 jaar later nog steeds niet. De Lijn zou er voor zorgen maar had personeelsproblemen. Er passeerden de voorbije maanden 4 projectleiders. “Het komt nu in orde”, klinkt het bij de vervoersmaatschappij.

Twee jaar geleden werd beslist dat er 44 camera’s geplaatst zouden worden aan de P+R in Melsele, bij Beveren, om de criminaliteit aan te pakken. Op 5 jaar tijd werden er immers 300 meldingen gemaakt van auto-inbraken. Ondanks de aankondiging zijn er nu, 2 jaar later, nog geen camera's te bespeuren. “We begrijpen heel goed dat de situatie vervelend is voor de buurt en voor de mensen die hun auto willen achterlaten op de P+R”, vertelt Astrid Hulhoven van De Lijn. “We hebben wat problemen gehad met ons personeel, maar we gaan er nu weer tegenaan.”

De nieuwe projectleider is er met veel goesting aan begonnen

Astrid Hulhoven van De Lijn

Veel projectleiders

De plannen hebben vertraging opgelopen omdat er op 2 jaar tijd 4 verschillende projectleiders aangesteld werden. “De eerste projectleider is met pensioen gegaan en die heeft het dossier niet mooi afgeleverd aan zijn opvolger. Daarna hebben we 2 keer iemand gehad die langdurig ziek is geworden. We werken nu met projectleider nummer 4. Hij heeft mij bevestigd dat hij al een constructieve vergadering had met alle betrokken partners”, zegt Hulhoven nog. 

Nieuw camerasysteem

Wanneer de camera’s nu effectief in Melsele zullen hangen, is onduidelijk. “Het is moeilijk om de timing vast te leggen”, verduidelijkt Hulhoven. “De projectleider is er op uitgekomen dat er intussen nieuwe technologieën zijn op vlak van de camera’s en die wil hij graag onderzoeken. Hij wil kijken of er vandaag misschien betere camera’s op de markt zijn dan 2 jaar geleden. Pas als dat onderzocht is, kunnen we communiceren over een nieuwe timing.”

Meest gelezen