Club Brugge

Club Brugge wint internationale prijs met kinderboek: "Een erkenning voor onze sociale inzet"

Club Brugge heeft de"More than football Award 2020" gewonnen, met het kinderboek: "De beer en zijn sjaal". Deze prijs bekroont het beste sociale initiatief binnen het Europese voetbal.  

"De beer en zijn sjaal" is een kinderboek dat Club afgelopen jaar heeft uitgebracht. Het boek gaat over de liefde die supporters voelen voor hun club. Heel vaak zorgen kleuren van andere clubs en hun sjaals voor ongelijkheid, onverdraagzaamheid en zelfs rivaliteit binnen voetbalclubs en hun supporters. "Met dit verhaal willen we juist de liefde van alle supporters benadrukken", zegt coördinator Peter Gheysen. "Als we de krachten bundelen kunnen we juist iets moois maken, over alle voetbalclubs heen."

Groot succes

Het boek is een enorm succes. "Het is al 55.000 keer online gelezen en er zijn in eerste druk 5.000 exemplaren uitgedeeld aan jonge supportersclubs, bibliotheken, maar ook aan scholen", vervolgt Gheysen.  "Het is de bedoeling dat supporterende ouders dit boek voorlezen aan hun kinderen  en hen zo de juiste "voetbalwaarden" bijbrengen.

"We zijn bijzonder trots op de prijs. De "More than football Award 2020" is zowat de Champions League onder de prijzen voor maatschappelijke initiatieven binnen het internationale voetbal", glundert Gheysen. "Meer dan 100 andere voetbalclubs hebben gestemd."

Je kan het boek "De beer en zijn sjaal" hier ook digitaal lezen.

Meest gelezen