"Doe geen kat cadeau" vraagt vzw Zwerfkat in Le(u)ven

De vzw Zwerfkat in Le(u)ven vraagt om geen katten cadeau te doen. De vorige lockdown leert dat door de impulsaankopen van katten, er net meer dieren in het asiel belanden. De vzw vraagt aan kattenliefhebbers om hen te steunen door bij hen kersttruien aan te kopen.

De vzw Zwerfkat in Le(u)ven vraagt om geen kittens of katten cadeau te doen onder de kerstboom. Een huisdier is geen knuffelbeertje, maar een écht dier dat liefde en zorg nodig heeft. Net dat zorgt soms voor overlast en mensen willen er dan weer van af. Resultaat is dat de dierenasielen overvol zitten. 

Geen kat als cadeau

De voorzitter  van de vzw, Yvette Deschrynmakers, deed daarom een oproep bij Sonny Vanderheyden in de middag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Wij willen dit jaar op tijd sensibiliseren en vragen dat mensen mekaar geen huisdier cadeau doen. Het is zeer verleidelijk om een kitten te geven, maar die dieren komen veel te snel in een asiel terecht.”

Geef liever een van onze kersttruien met kattenmotief cadeau dan een echt dier
Yvette Deschrynmakers, vzw Zwerfkat in Le(u)ven

Alternatief

"Wij hebben een mooi alternatief", geeft Yvette Deschrynmakers aan. "Wij hebben kersttruien laten maken met katjes erop, die we gaan verkopen. Op die manier willen we wat extra geld in het laatje brengen. Want wij hebben dat echt wel nodig. We krijgen wel wat subsidies van de stad Leuven, maar wij leven vooral van giften." 

Meest gelezen