Drukke Noord-Zuidverbinding krijgt veilige fietsbrug in Helchteren

Na de zomer begint de aanleg van een fietsbrug over de drukke Noord-Zuidverbinding in Helchteren-Noord. Het is een van de eerste snelle ingrepen die de leefbaarheid rond de gevaarlijke verbindingsweg moet verbeteren. 

Op de fietsbrug is het nog even wachten, de aanleg begint na de zomer van volgend jaar. Maar de Werkvennootschap die het complex project rond de Noord-Zuid begeleidt, pakt vandaag al uit met foto's en een animatiefilm van de toekomstige fietsbrug. 

Het is een van de vele zogenaamde quick-wins die de Vlaamse regering zo snel mogelijk wil laten uitvoeren.  Ze moeten de leefbaarheid verhogen in afwachting van een definitieve oplossing voor de mobiliteitsproblemen rond de Noord-Zuidverbinding. Daarop is het nog heel wat jaren wachten, momenteel loopt er een openbaar onderzoek over drie mogelijke oplossingen.

Fietssnelweg

De nieuwe fietsbrug moet de veiligheid en het comfort van fietssnelweg F74 verhogen. Die kruist de Grote Baan in Helchteren-Noord. Intussen staan er nog andere quick-wins op stapel. Zo zal het bedrijventerrein Centrum-Zuid beter bereikbaar gemaakt worden en komt er ook een betere fietsinfrastructuur langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.

Meest gelezen