Gezin uit Koolskamp veroordeeld voor handel in cannabis: "De moeder was het brein achter de verkoop"

In Brugge is een heel gezin veroordeeld voor de handel in cannabis. De zwaarste straf is voor de moeder. Zij was het brein achter de verkoop. Haar partner van 40 en haar 2 zonen krijgen voorwaardelijke straffen of een werkstraf.

Het gezin woont in Koolskamp. Speurders hielden hun huis al 4 jaar in de gaten. Ze hadden informatie gekregen dat het er een komen en gaan was van mensen die gekend waren in het drugsmilieu. Ze luisterden de telefoongesprekken van het gezin af, waardoor hun vermoedens bevestigd werden. In 2018 viel de politie uiteindelijk bij hen binnen. Ze bleken samen te werken met een Nederlandse leverancier. Het gezin kocht de cannabis wekelijks van de Nederlander en verkocht dat dan door. In totaal verhandelden ze 9 kilogram cannabis.

De moeder, een vrouw van 54 jaar, krijgt de zwaarste straf: 2 jaar cel. Zij was het brein achter de verkoop. Haar partner van 40 en haar 2 zonen, allebei twintigers, kregen voorwaardelijke straffen of een werkstraf. Ze moeten samen wel nog 35.000 euro winst, die ze gemaakt hebben met hun handel, terugbetalen. 

De moeder is ergens opgelucht. De drugsverkoop bezorgde haar veel stress

Advocaat Kris Vincke

Financiële problemen

Volgens de advocaat van beide ouders hadden zijn cliënten financiële moeilijkheden. Kris Vincke: “Ze leefden van een invaliditeitsuitkering en begonnen drugs te verkopen om hun eigen zware gebruik te financieren. Ze kochten al eens iets wat ze zich vroeger niet konden veroorloven, maar grote luxe werd tijdens de huiszoeking niet gevonden. De moeder regelde de aankopen, terwijl haar man enkel de weegschaal hanteerde. Zij is ergens opgelucht. De drugverkoop bezorgde haar veel stress. Ze is blij dat die is weggevallen.”

Meest gelezen