Radio 2

Kersthuis licht Genkse buurt al op sinds begin november

Het is nog geen midden november, maar het kersthuisje van Mauro Fumarola en zijn vrouw Els Vandenwije verlicht nu al de hele wijk. Het is een jaarlijkse traditie, maar door de coronacrisis begon het Genkse koppel dit jaar extra vroeg met de versierklus. “Toen de laatste kerstbal hing gaf de buurt ons een warm applaus. Mensen hebben meer dan ooit behoefte aan licht en gezelligheid.”

Dat kerstbomen nu al op enkele plaatsen verschijnen, ontging ook Mauro niet niet. “Eigenlijk hebben onze buren als eerste kerstverlichting opgehangen. Wij hebben hun goede voorbeeld gevolgd. De buurtbewoners van Waterschei kijken elk jaar heel erg uit naar het resultaat. Sinds dit jaar wonen we in een ander huis, een stukje verderop. Maar veel mensen lopen speciaal het blokje om!”

Meer dan 6.000 kerstlichtjes

De meer dan 6.000 lampjes en tientallen versierstukken komen er natuurlijk niet zomaar in een vingerknip. “We hebben er een heel weekend, van ’s morgens tot ’s avonds aan gewerkt. En vervolgens ook nog eens een hele week na de werkuren, tussen half vijf en acht”, vervolgt Mauro. “Mijn vrouw Els heeft de krans aan de deur en de versiering aan de vensters helemaal zelf gemaakt. Andere attributen die in het oog springen zijn onze grote klimmende kerstman, de kerstengel en de koets met hertjes.”

“Fantastisch! De hele buurt is laaiend enthousiast", vindt de buurman.  "Zelf doen we ook mee, dit jaar dus extra vroeg. We hopen dat zoveel mogelijk buurtbewoners het voorbeeld volgen. In deze moeilijke periode kunnen we élk lichtje goed gebruiken!.” 

Meest gelezen