Wedstrijdje rond de wereld stappen? Limburgse studenten gaan de uitdaging aan 

De UHasselt en de hogescholen PXL en UCLL organiseren een wedstrijd om ter eerst rond de wereld stappen. Het is een ludieke manier om de studenten in deze coronatijd toch in beweging te krijgen. 

Het concept is simpel, de studenten registreren zich op het platform "10.000 stappen" van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven en die houdt bij hoeveel stappen elke student zet. De wedstrijd begint nu vrijdag en "stapt" nog tot 20 december. De hogeschool of universiteit die in die tijd als eerste genoeg stappen totaliseert is gewonnen. 

Bewegen is belangrijker dan winnen

Hervé Van de Weyer, opleidingshoofd van de richting communicatiemanagement aan Hogeschool PXL is één van de gangmakers van deze competitie. ‘’Het hoofddoel is mensen in beweging krijgen. Elke school die deelneemt zal wel willen winnen, maar elke student die ook maar één stap zet is al een winnaar in dit verhaal. We willen vermijden dat studenten zich hele dagen opsluiten op hun kamer. Zeker in deze tijden van lockdown heeft bewegen een uiterst positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid.’’

UHasselt op kop?

Momenteel heeft UHasselt de beste papieren om te winnen: 287 studenten hebben zich al geregistreerd voor de wedstrijd. UCLL en PXL moeten het voorlopig doen met respectievelijk 140 en 103 stappers. Maar wie mee wil stappen rond de wereld kan zich nog altijd registreren op 10.000stappen.gezondleven.be.

Meest gelezen