Minister van Mobiliteit gaat niet in op oproep van burgemeester Oostende: "De gratis treinrittenkaart wordt niet afgeschaft"

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet van plan om het systeem van de gratis twaalfrittenkaart tijdelijk stop te zetten. Alle Belgen konden die kaart aanvragen als compensatie voor de coronacrisis. Maar volgens de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open VLD), zorgt die actie voor te veel drukte in zijn stad. 

Oostende is één van de weinige kustplaatsen die rechtstreeks bereikbaar is met de trein. Samen met de vakantieperiode en het zachte herfstweer zorgde dat ervoor dat er de voorbije dagen veel volk was. "Te veel voor deze coronacrisis", vindt Tommelein. Daarom vroeg hij om het systeem van de gratis treintickets tijdelijk stop te zetten. Maar de minister van Mobiliteit is het er niet mee eens. 

"Pretparken moeten dicht, maar wij moeten onze plan trekken"

De burgemeester heeft dan ook weinig begrip voor de beslissing van de minister. Tommelein: "Ik betreur dat. Ik ga de zaak niet op de spits drijven,  maar de burgemeester moet maar zijn plan trekken. Dat is wat ik hieruit begrijp. Hier komen duizenden mensen tegelijkertijd toe. Ze blijven dan ook in de omgeving van station. Pretparken en dierentuinen moeten dicht, maar de stad Oostende moet maar zijn plan trekken."

Het kabinet van minister Gilkinet gelooft niet dat de gratis treinritten een groot verschil maken. De minister zegt dat de NMBS het aantal reizigers ook kan beperken als het te druk wordt.

Meest gelezen