Radio 2

Natuurpunt zoekt vrijwilligers voor schapenstal in Averbode

De VZW Natuurpunt heeft een opvallende vacature: ze zoeken namelijk vrijwilligers die de herders willen helpen bij het voederen en verzorgen van de ruim 500 schapen, die grazen op de heide van Averbode. 

Natuurpunt in Averbode is op zoek naar vrijwilligers die het team van herders een handje kunnen toesteken bij de verzorging van de kudde schapen, die daar op de heide grazen. Wie de handen uit de mouwen kan steken en wat tijd over heeft, is welkom.

Herder Bart Goovaerts geeft een korte jobomschrijving : "We zoeken mensen die de schapen kunnen voederen en die kunnen helpen bij de geboorte van de lammetjes. Ze moeten ook zwakkere dieren in het oog houden en de stal onderhouden."

"Het moeten enthousiaste mensen zijn, liefst uit Averbode of omgeving, die de handen uit de mouwen durven steken. En ze moeten affectie hebben met dieren. De rest loopt wel los. Belangrijk is dat de vrijwilligers altijd door ons worden bijgestaan", verduidelijkt Bart.

Affectie hebben met dieren volstaat, de rest loopt wel los
Bart Goovaerts, schapenherder Natuurpunt

"We zien liefst mensen komen die een paar halve dagen per week kunnen helpen. Het werk is vrijwillig, maar we vergoeden wel je vervoerskosten als je met het openbaar vervoer komt", voegt Bart nog toe. Meer info over de vacature vind je hier

Meest gelezen