Radio 2

Vanaf nu verplicht mondmasker in provinciedomein De Palingbeek in Ieper: "Enkel op de drukste plekken"

Voortaan moeten wandelaars in het provinciedomein De Palingbeek in Ieper verplicht een mondmasker dragen. Het moet wel alleen maar op de drukste plaatsen. Een algemene mondmaskerplicht voor alle provinciedomeinen komt er voorlopig niet.

Het is de voorbije dagen bijzonder druk geweest in het provinciedomein De Palingbeek. Door het mooie herfstweer komen er veel mensen wandelen of spelen met hun kinderen. Omdat het niet vanzelfsprekend is om anderhalve meter afstand te bewaren, moet iedereen boven de 12 jaar nu verplicht een mondmasker dragen op de drukste plaatsen. Dat geldt zeker al voor de parkings en ook voor op het speelplein. 

Vorige week nog voerde de provincie ook al een algemene mondmaskerplicht door in het provinciedomein Bulskampveld in Beernem. Ook daar was er de voorbije weken heel veel volk.

Niet uitbreiden naar alle provinciedomeinen

"Maar het mondmasker in alle West-Vlaamse provinciedomeinen verplichten, is niet aan de orde. Het is administratief ook ingewikkeld om dat door te voeren", zegt Jurgen Vanlerberghe (SP.A). Hij is de West-Vlaams gedeputeerde voor Milieu en Natuur. "Er bestaat al een algemene mondmaskerplicht, met die nuance dat je je mondmasker altijd op zak moet hebben. Als je merkt dat je de afstand niet kunt garanderen, dan moet je het nu al verplicht aandoen."

Naast de domeinen van de provincie zijn er ook andere recreatiedomeinen die een mondmaskerplicht invoeren.  Zo moet je er vanaf zaterdag 14 november verplicht eentje dragen in het recreatiedomein Oosthove en op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik.

Meest gelezen