Pieter Devos bijna beste ruiter ter wereld tot Corona kwam: "Moeilijk jaar voor ruiter én paard"

Topruiter Pieter Devos uit Bekkevoort stond tweede in de stand van de 5-sterrentornooien en was klaar om in Las Vegas deel te nemen om nummer 1 ter wereld te worden. Maar toen kwam corona en lag alles stil. Een moeilijk jaar: mentaal, financieel en fysiek voor ruiter en paard.

Ruiter Pieter Devos uit Bekkervoort was bijna de beste ter wereld. Hij stond tweede en ging springen op het 5-sterrentornooi van Las Vegas. Maar toen kwam Corona en viel alles stil. Dat maakt het niet gemakkelijk voor Pieter en zijn paarden, dat schijft het Nieuwsblad vandaag.

Strijdvaardig

Sonny Vanderheyden van Radio 2 Vlaams-Brabant belde vanmiddag even met Pieter en die klonk best nog strijdvaardig en ambitieus. "Het ligt nu wel helemaal stil, alleen de lagere tornooien gaan nog door, maar daar valt geen prijzengeld te pakken. De ruitersport is eigenlijk best coronaveilig, maar zonder publiek geen gulle sponsors voor de grote tornooien", vertelt Pieter. "We kunnen dus nog wat met jonge paarden trainen op die kleine tornooien, maar de toptornooien zijn allemaal geannuleerd. Ik heb daar heel veel in geïnvesteerd, dat maakt het niet evident."

Fruitbedrijf

"Gelukkig heb ik twee jobs en ben ik ook commercieel directeur in ons familiaal groenten- en fruitbedrijf", gaat Pieter verder. "Daar ging het in de eerste lockdown heel goed mee, maar nu gaat de verkoop op en af. Het is nochtans nu het seizoen van de appelen en de peren van bij ons. En fruit daar worden we allemaal beter van, ook in de strijd tegen Corona, dus koop lokaal appelen en peren."

Van fruit worden we allemaal beter, ook in de strijd tegen Corona, dus koop lokaal appelen en peren
Pieter Devos, topruiter en fruitkweker

Toch blijft de paardensport Pieters grootste passie: "Ik hoop dat de grote jumpingtornooien tegen de zomer of tegen het einde van de lente weer kunnen plaatsvinden", besluit Pieter.

Meest gelezen