PLAN B #39: Ook in ons land zijn er partijen die #nietmijnregering hanteren, net als aanhangers van Trump nu in de VS

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.  

Het is een tekening van cartoonist Lectrr die Alain Gerlache (RTBF) tot de verbeelding sprak:  president Trump die  van een medewerker te horen krijgt dat de hastag #nietmijnregering al bezet is.  Ook in ons land zijn er oppositiepartijen die zich verzetten tegen de nieuwe regering, De Croo, zelfs met het idee dat die regering de overwinning heeft 'gestolen'. Wie zijn die partijen? En lijken de aanhangers van die partijen dan ook op de aanhangers van Donald Trump? En hoe sterk is die stroming -d ie volledig onbekend is in Franstalig België- in Vlaanderen? Dat zijn de vragen die Alain Gerlache (RTBF) stelt aan Ivan De Vadder (VRT NWS) in deze nieuwe aflevering van de podcast.  

Podcast PLAN B

Meest gelezen