Pixabay

Politie haalt 30-tal dieren weg uit geïmproviseerde kinderboerderij in Koranschool Vorst

De politie van Brussel Zuid heeft een 30-tal dieren in beslag genomen in een Koranschool in Vorst. Die had een geïmproviseerde kinderboerderij ingericht met onder andere alpaca's, struisvogels en pony's. Maar daar hadden ze geen vergunning voor. De dieren zijn nu ondergebracht in verschillende opvangcentra.  

Het was een opmerkzame pendelaar die op de trein plots de dieren zag staan en de politie verwittigde. Die is een kijkje gaan nemen, en heeft ze in beslag genomen. Dat vertelt de politiezone Zuid: "De dieren stonden aan de achterzijde van de school, maar dat kan je van op de openbare weg niet zien, wel van op de trein. We zijn dan ter plaatste gegaan en hebben de dieren op basis van de wet op dierenwelzijn in beslag genomen. Omdat de directeur van de school niet de nodige vergunningen had. Verschillende dierenopvangcentra uit Wallonië zijn ze dan komen halen, waar ze wachten op een nieuwe thuis."

De directeur van het schooltje wilde de kinderen leren omgaan met dieren. Maar dat kan natuurlijk niet zonder vergunningen

Op de geïmproviseerde kinderboerderij stonden heel wat exoten zoals alpaca's, lama's, oehoes, struisvogels en ook pony's, kippen, konijnen en geiten. "De directeur van het schooltje had een oproep gedaan via Facebook. Met de beste bedoelingen, want hij wilde de kinderen leren omgaan met dieren. Maar dat kan natuurlijk niet zonder vergunningen. De dieren waren niet ondervoed, maar ze stonden daar zeker niet in ideale omstandigheden."  

De directeur van de Koranschool zal nu verhoord worden. Leefmilieu Brussel gaat intussen op zoek naar een nieuwe thuis voor de dieren. 

Meest gelezen