Gemeente Assenede

Prestigieus internationaal jeugdvoetbaltoernooi Bassevelde voor 2de keer uitgesteld door corona

Voor het 2de jaar op rij stelt de organisatie van de prestigieuze U13-Cup in Bassevelde, bij Assenede, haar 25-jarig jubileum uit door corona. “Er heerst te veel onzekerheid om het toernooi op een goede manier te organiseren”, zegt voorzitter John De Pauw. 

Voor de 25e verjaardag van de U13-Cup hadden al heel wat jeugdafdelingen van internationale topploegen toegezegd. In mei zouden delegaties van Real Madrid, Juventus Turijn, Borussia Dortmund en FC Porto toegezegd. Het zou dan ook een prachtig voetbalfeest worden, waar de ruim 10.000 fans de toekomstige Eden Hazards, Kevin De Bruynes en Lionel Messi’s konden bewonderen. 

De U13-Cup in Bassevelde heeft de traditie om Europees en Belgisch toptalent uit te nodigen. Zo hebben de laatste jaren al 30 bekende Rode Duivels, onder meer Dries Mertens, op het veld van Bassevelde gevoetbald, verdedigde wielertopper Remco Evenepoel de kleuren van PSV Eindhoven en passeerden ook andere buitenlandse spelers, die op latere leeftijd international werden, de revue.

Gastgezinnen

Door het coronavirus zag de organisatie zich genoodzaakt om het toernooi dit jaar uit te stellen naar volgend jaar. Maar nu moet voorzitter John De Pauw ook al slecht nieuws melden voor de editie van volgend jaar. “De onzekerheid rond het coronavirus is gewoon te groot. Niemand kan ons vandaag vertellen wat de situatie eind mei, begin juni zal zijn. Dat zorgt er ook voor dat onze internationale deelnemers hun komst niet kunnen bevestigen. Laat staan dat we de vele internationale spelertjes in gastgezinnen onder kunnen brengen”, zegt voorzitter John De Pauw. 

Kwaliteit

De ploegen die normaal dit jaar zouden deelnemen zien we ook in 2022 terug. “We zijn het gewoon ons 10.000-koppig publiek kwaliteit te leveren. Ook dat speelde mee in onze beslissing om het toernooi uit te stellen. Daarnaast vormen we een hechte gemeenschap. Naast 10.000 bezoekers moeten we ook denken aan onze vele vrijwilligers, medewerkers, sponsors en de inwoners van Bassevelde. Zij hebben dit evenement groot gemaakt. Ook zij verdienen een mooie 25ste editie. In 2022 willen we er daarom een extra groot voetbalfeest van maken. Voetbalfans schrijven 3,4 en 5 juni 2022 best al in de agenda.”

Meest gelezen