Pierre-Yves laat het oude Sint-Genesius-Rode herleven met foto's van toen

Pierre-Yves Bouvy laat de inwoners van Sint-Genesius-Rode hun eigen dorp herontdekken door middel van oude foto's.  Zo kunnen de inwoners een zestigtal plekjes via een QR-code een vergelijking maken tussen vroeger en nu.

"Ik ben lid van een facebookgroep uit Loverval, van waar ik afkomstig ben", zegt Pierre-Yves Bouvy. "Daar lanceerde iemand het initiatief om via oude foto's je dorp te herontdekken.  Het leek me zo leuk dat ik er met een aantal vrijwilligers ook mee gestart ben in Sint-Genesius-Rode.  We zijn op zoek gegaan naar tientallen oude foto's die via een QR-code vergeleken kunnen worden met wat er vandaag te zien is", zegt Pierre-Yves.

Oude foto's Sint-Genesius Rode ook online

"Naast de oude foto's op de verschillende plekjes, wou ik van het initiatief ook een online-versie maken, vertelt Pierre-Yves. "Daarom was ik bij het gemeentebestuur gaan aankloppen en daar was men enthousiast over het voorstel. Ik kreeg een budget om de hostingkosten van de website te betalen en waarmee ik ook de bordjes kan financieren die in de gemeente geplaatst worden", zegt Pierre-Yves nog.  

Meest gelezen